Je eerste Harley rijden met private lease

Inhoudsopgave

Heb je je motorrijbewijs en droom je ervan om een Harley Davidson te rijden? Dan zal je waarschijnlijk geschrokken zijn van de prijzen van deze motorvoertuigen. Een Harley is duur en daar komen dan ook nog de prijzen voor onderhoud, reparaties en keuringen bij kijken. Om maar niet te spreken over de kosten voor de benzine. Toch is dit geen reden om het op te geven, want ook jij kunt een Harley rijden als je hier een private lease voor afsluit. Hier lees je over wat dit precies is en wat de voor- en nadelen zijn van het leasen van een Harley.

Wat is private lease?

Een private leaseovereenkomst sluit je af met een leasemaatschappij. Zij verschaffen jou een nieuwe Harley en deze huur je van hen voor een bepaald bedrag per maand. Dit bedrag kan verschillen per leasemaatschappij en per Harley model, maar je kunt rekenen op gemiddeld €200. Naast een spiksplinternieuwe Harley betaal je dan tegelijkertijd voor een aantal andere diensten, zoals de reparaties, het onderhoud, de verzekering, de belasting, hulp bij pech, vervangend vervoer, de banden en de afschrijving. Deze diensten zijn per leasemaatschappij verschillend, dus controleer ze goed voordat je een overeenkomst aangaat. De periode van het contract varieert vaak tussen de 24 en 48 maanden.

De voordelen

Aan het leasen van een Harley zijn naast het feit dat je op een Harley kunt rijden nog vele andere voordelen verbonden. Hier vind je enkele van deze voordelen op een rijtje.

  • Geen aanschafprijs: je betaalt voor je Harley geen hoge aanschafprijs. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en dit voor zo lang als je de overeenkomst bent aangegaan. Je moet wel kunnen aantonen dat je een vast inkomen hebt.
  • Geen risico: als je een Harley least, dan zal deze altijd op tijd worden onderhouden. Je krijgt dan bericht dat je je voor een onderhoud of keuring moet melden. Daarnaast zijn er vele andere diensten die bij de prijs zijn inbegrepen zoals de belasting en de verzekering waardoor je altijd zeker weet dat je veilig en volgens alle wettelijke verplichtingen de straat op kunt.
  • Geen onverwachte kosten: naast de huurprijs en de kosten voor de benzine zal je met een geleaste Harley dus niet voor onverwachte kosten komen te staan. Reparaties en hulp bij pech zijn inbegrepen in de prijs.

De nadelen

Uiteraard zijn er aan leasen ook enkele nadelen verbonden.

  • Je bezit de Harley niet: je mag erop rijden, maar de Harley wordt nooit van jou. Je huurt hem van het leasebedrijf en levert hem gewoon weer in als je leasecontract is afgelopen. Hoeveel je ook van je nieuwe Harley houdt, deze tijd zal aanbreken.
  • Het is een verplichting: door een Harley te leasen ga je een financiële verplichting aan en hier zit je aan vast tot de leaseperiode is afgelopen. Het is vaak moeilijk om dit contract vroegtijdig te beëindigen en vaak krijg je dan te maken met een hoge afkoopsom.
  • Meer kilometerprijs: je moet van tevoren aangeven hoeveel kilometers je per jaar denkt te gaan rijden op je Harley. Ga je hier overheen, dan krijg je te maken met een meer kilometerprijs per kilometer die je extra gereden hebt.

Lees meer over private lease op: https://bankr.nl/private-lease/