Harley-Davidson Mode voor Mannen & Vrouwen

Het merk Harley Davidson heeft meer op zijn naam staan dan alleen de bekende motoren. De oprichters, vooral de Davidson broers, hadden destijds het wijze besluit gemaakt om marketingcampagnes te voeren voor zowel de motoren zelf als voor Harley Davidson kleding, zoals de bekende lange zwartleren jas. Die trend is door je jaren heen blijven bestaan, en in de huidige tijd heeft Harley Davidson een heuse eigen kledinglijn. Per werelddeel zijn er een paar kleine verschillen, maar de mode is over het algemeen op te delen in mannen- en vrouwenmode, en kinderkleding.

Harley-Davidson voor mannen

Motorjassen Harley-Davidson voor mannen

Harley-Davidson staat bekend om zijn zwart- en grijstinten. Motorjassen zijn vaak van zwart of grijs leer, zowel van een lang formaat of in kortere versies. Het embleem van Harley-Davidson is altijd aanwezig. Een typische Harley-Davidson helm is een 5/8 versie – een helm die aan de onderkant open is, zonder stuk dat de kin beschermt. Moderne Harley-Davidson helmen zijn er echter ook in modulaire versies. Een ander typisch voorbeeld van Harley-Davidson mode is het leren vest. Deze vesten zijn dikwijls ook in zwart- en grijstinten, hebben geen mouwen en zijn bij de schouders open. Een iets nieuwere trend is de Harley-Davidson hoodie, ofwel de pullover. Afhankelijk van de eigenaar gaat deze hoodie onder het vest of de motorjas, met de capuchon over het vest gehangen. Pullovers zijn er in verschillende kleuren, waaronder zwart, grijs, geel, oranje en rood.

Harley-Davidson voor vrouwen

motorjassen Harley-Davidson voor vrouwen

Harley Davidson mode is vrouwen is vergelijkbaar met de mode voor mannen, met de uitzondering dat de vrouwenversies over het algemeen meer kleuropties hebben. Ook hebben vrouwen meer opties voor accessoires, zoals bijvoorbeeld een arend headwrap, Harley Davidson sjaals en haarbanden en leren handtassen. De motorjassen zijn vergelijkbaar met die van de mannen. Over het algemeen zijn dit zwart- of grijsleren jassen met zilveren ritsen en het merk van Harley Davidson op de borst, rug of schouders. Vrouwen hebben daarbij de extra keuze uit de kleuren wit, paars en roze.

Kinderkleding

Hoewel dit moeilijker te vinden is, heeft Harley Davidson ook een aanbod van kinderkleding. Dit is inclusief babykleding. Harley Davidson handelt in babysokjes, Harley Davidson rompers, kindervesten, babyhoeden en biker vesten voor zowel jongens als meisjes. Ook verkoopt Harley Davidson slabbetjes en helmen op kinderformaat. Kinderen onder de zeven jaar zijn niet toegestaan om op een Harley Davidson mee te rijden.

Waar te verkrijgen?

Harley Davidson kleding is wereldwijd beschikbaar. De meeste motordealers  die zich specialiseren in Harley-Davidson, hebben ook een ruim aanbod aan kleding en accessoires. Ook zijn er speciale kledingwinkels voor Harley-Davidson, zoals bijvoorbeeld de Central Harley Davidson webwinkel. Hier zijn ook kinderkleding, extra accessoires voor de motor en extra kledingaccessoires beschikbaar. Ook de USA Harley Davidson Motorcycles Store heeft een breed aanbod aan producten. Voorbeelden van hun waren zijn motorjassen, gewone jassen, speciale handschoenen, zonnebrillen en beschermbrillen, vesten en jeans. Bij deze dealer is het retourneren van producten gratis.

Prijzen

Harley Davidson mode is niet goedkoop. De kwaliteit is echter zeer goed, als de kleding van een officiële dealer wordt gekocht. Motorjassen en vesten staan erom bekend dat ze waterbestendig zijn, en veel motorjassen hebben een extra beschermingslaag ingebouwd. Prijzen voor motorjassen variëren. De meeste jassen zijn verkrijgbaar tussen de €100- en de €500- of meer. Harley Davidson helmen worden verkocht voor ongeveer dezelfde prijzen. Sommige helmen zijn sneldrogend, of hebben een ander voordeel ten opzichte van de standaard motorhelm. Ook handschoenen zijn over het algemeen watervast, soms antislip en worden over het algemeen verkocht van af €50- en hoger. Kinderkleding wordt vaak aangeboden voor prijzen tussen de €20- en €500-.

Tweedehands Harley-Davidson kleding

Ook particulier wordt er veel Harley-Davidson kleding aangeboden. Ebay, Marktplaats, Bol.com en Amazon zijn allemaal media waarop kleding te koop aangeboden wordt. Let echter wel op als je particulier kleding koopt. Harley-Davidson kleding staat erom bekend om voor een duurder bedrag aangeboden te worden dan wat het waard is. Vergelijk van tevoren de prijzen bij officiële dealers, en houd deze bedragen in je hoofd als je van een particuliere verkoper koopt.