Renault en TomTom

Renault en TomTom

De auto-industrie staat natuurlijk niet stil, in een technologische tijd als deze is er vrijwel elke week weer een nieuwe ontwikkeling die het proces van het rijden prettiger maakt. Zo heeft Renault nu een samenwerking met TomTom, hierdoor is het veel makkelijker om kaarten te installeren en om een route uit te stippelen. Wat zijn hier nu precies de voordelen van? Zitten er ook nadelen aan vast en wat is nu precies de reden waarom ik deze Renault ook zou kopen? Lees snel verder om daar achter te komen

De werking  van Carmintat?

Renault die heeft een eigen soort interface in de auto zitten, dit is als het ware een ingebouwde navigatie. Het mooie van deze interface is alleen dat je hier veel meer mee kan. Zo kun je van af hier ook de muziek regelen en ook al het bellen gaat via dit systeem. Het zit in een hoop nieuwe modellen van Renault. Het is dan ook echt iets wat we steeds vaker terug gaan zien bij auto’s, mensen vinden het nu eenmaal prettig als alles in een zit. Renault die heeft als een van de eerste ingespeeld op deze groeiende behoefte aan gemak.

Wat heeft TomTom hier mee te maken?

Je vraagt je misschien af wat TomTom hier dan mee te maken heeft. Dit is niet zo heel raar om te denken, waarom hebben ze niet gewoon hun eigen kaarten? De voornaamste reden dat TomTom home de kaarten van Renault update is dat TomTom gewoon ontzettend betrouwbaar is. Op het gebied van kaarten zijn zij een echte uitblinker, vrijwel altijd zijn deze kaarten geheel up to date. Zo beschik je dus over alle wegen die je nodig hebt, ook de wegen die recentelijk veranderd zijn.

Daarnaast is TomTom veel sneller met het updaten van de kaarten dan andere aanbieders, zij duwen regelmatig een update naar buiten. Je vindt dit misschien vervelend, maar het is wel de enige manier om altijd ter beschikking over de goede kaarten. Ook is het zo dat TomTom de kaart gewoon kan installeren op de auto zelf, mits er natuurlijk wel wifi is. Hierdoor hoef je niet meer met je navigatie aan de computer te hangen. Dit is veel handiger toch?

Een innoverend apparaat

Het is op dit moment misschien wel een van de beste ontwikkelingen op het gebied van navigatie die we in tijden hebben gezien. Alles is voor jou als rijder een stuk makkelijker geworden, je hebt nu een all-in one ervaring met de betrouwbaarheid van TomTom. Wat wilt een mens nu meer? Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe auto dan is een Renault zeker een aanrader, vooral als je vaak gebruik maakt van de navigatie. Comfort en gemak tijdens het rijden is immers een van de meest belangrijke dingen om een goede vakantie te hebben.