Hulp bij het aanschaffen motorpak heren & motorjack voor mannen!

Een motorpak/motorjack kopen voor heren Wat komt erbij kijken? – Een motorpak bij de buurtsuper?

Met de motor rijden is voor veel mannen veel meer dan jezelf vervoeren. Motor rijden is een levensstijl waar je trots op bent. Een onderdeel van jouw levensstijl is dan ook hoe jij je kleedt op de motor. Het motorpak voor mannen is dan ook niet zomaar iets wat je ergens koopt; het hoort bij jouw veiligheid en bij jouw imago op de weg. Je staat dan ook raar te kijken wanneer je tijdens het doen van de wekelijkse boodschappen opeens motorpakken ziet hangen bij de plaatselijke buurtsuper. Nieuwsgierig geworden trek je een paar motorbroeken en motorjacks voor mannen uit het rek. Je bekijkt de kleuren en de kwaliteit, en voorzichtig pas je een motorjack aan. Het kan zijn dat jij net een motorjas nodig had, en dat je exact de juiste kleur en maat uit het rek weet te halen. Voordat jij met je aankoop naar de kassa loopt is het echter een goed idee om eerst een paar zaken na te lezen.

Hoe zit het met de maat?

De kans is groot dat jouw oude motorpak al een aantal jaren meegaat. Het zit perfect om je lijf heen, en de labels die erin zitten zijn versleten. De maat kan je dan allang niet meer lezen. Wat jouw maat voor een motorpak is weet je dan ook waarschijnlijk niet uit je hoofd. Bij een motorpak voor heren is het dan ook zaak dat je het eerst past voor je het koopt. Of je dat in een supermarkt wil gaan doen is natuurlijk aan jou. Veel mannen passen een motorpak liever in een speciaalzaak met kleedruimte. Ga jij toch voor een motorpak wat je in de supermarkt koopt, dan is het belangrijk dat je het bonnetje bewaart. Koop kleding in je eigen kledingmaat; de kans is groot dat het motorpak goed zit. Mocht het toch te krap of juist te wijd zitten bij met name je middel en het kruis, dan is het beter om een maatje groter of kleiner te kopen. Dat wil zeggen, als die maat inmiddels niet is uitverkocht bij de supermarkt.

Hoe lang wil jij met een motorpak doen?

Een motorpak en/of motorjack voor heren is iets wat je toch het liefste koopt om er een aantal jaren mee te doen. Dit is een goede zaak om te onthouden wanneer je voor motorkleding gaat winkelen. Een motorpak van kunstvezel zal je immers wel kunnen laten reinigen, maar dit komt de kwaliteit niet ten goede. Bij iedere keer dat een motorpak wordt gereinigd wordt er geschuurd langs de vezels van je motorpak. Een motorpak van kunstvezel zal dan ook sneller vaal en lelijk worden dan een leren motorpak. Een pak van kunstvezel heet een Cordura pak of een Keprotec pak. Dit zijn pakken die met een bepaalde draaddikte zijn gemaakt. Die dikte staat erbij vermeld; meestal gaat het om draaddikte 700 of 500. Een Kevlar bescherming in het pak zorgt voor een extra stevige laag. Die laag is alleen van belang wanneer er een goed geweven pak omheen verwerkt zit. Je koopt een dergelijk pak wanneer je voor een lage prijs iets wil kopen; mooier wordt het er niet op door de jaren heen. Een motorpak van leer is een pak wat juist mooier wordt naar mate het ouder wordt. Niet alleen gaat het beter om je lichaam heen zitten; het materiaal wordt zelf ook mooier wanneer het ouder wordt. Ga je voor een motorpak kijken, dan is het – om meer redenen dan alleen het uiterlijk – dus belangrijk om te kijken voor een pak van leer.

Waarom een heren motorjack van leer goed zit!

Een motorpak of motorjack van leer heeft een aantal voordelen voor jou als motorrijder die we toch niet onbenoemd willen laten. We noemden al het uiterlijk; dit is een heel belangrijk aspect maar dat is natuurlijk niet waarvoor je een motorpak koopt. Het materiaal leer is het beste materiaal om jou te beschermen op de motor. Niet alleen tegen weer en wind, maar zeker ook bij een valpartij. Hoewel het de bedoeling is dat je onder het motorrijden niet onderuit schuift op het wegdek zal je niet de eerste zijn die dit overkomt tijdens een motorritje. Wanneer je valt met je motor glijd je over het wegdek heen. Tijdens die glijpartij komt jouw motorpak in contact met het wegdek. Je schuurt over het wegdek en je motorpak wordt warm door deze wrijving. Een pak van kunstvezel kan gemakkelijk oververhit raken en alsnog brandwonden bij jou bezorgen. Een pak van leer absorbeert de wrijving waardoor je zelf zonder kleerscheuren een dergelijk ongeluk doorstaat. Een goed leren motorpak is van een wat dikkere kwaliteit. We bedoelen daarmee dat het leer meer dan 1,2 millimeter dik moet zijn. Bovendien moet het leren motorpak over de hele linie dubbel gestikt zijn. Zo’n motorpak of motorjack wat scheurt bij een val zal jou immers alsnog geen bescherming bieden.

Koop nooit een pak zonder passen

De grootste fout die je kan maken is dat je een motorpak koopt waarvan je denkt dat het je wel zal passen. Wanneer je het daarna ongepast in de kast hangt omdat het motorseizoen eigenlijk al is afgelopen zou je er zomaar bij het nieuwe motorseizoen achter kunnen komen dat jouw motorpak te klein of juist te groot valt. Dat is jammer want je kan het pak dan niet meer terug brengen terwijl je wel een nieuw motorpak moet gaan kopen. Beter is het dus om een motorpak te kopen bij de speciaalzaak. Je kan alleen gaan om een motorpak te kopen maar waarom zou je geen motorpak of motorjack voor heren gaan kopen met je motorvrienden. Samen toeren jullie doorgaans het land door, dus waarom zouden jullie niet samen beschermende kleding voor op de motor gaan kopen. Wanneer je naar een winkel gaat die een webshop combineert met een fysieke winkel weet je zeker dat de juiste maat voor jou klaar hangt en dat je die in de winkel kan passen. Zo hang jij in het winterseizoen jouw motorkleren vast klaar voor als het weer motorweer wordt.