Een motorbroek voor dames of motorpak voor dames

Inhoudsopgave

Tijd om de garderobe bij te werken, dames!

Wanneer je op een motor rijdt kan je dat op meerdere momenten doen. Je kan natuurlijk in het weekend wanneer het lekker warm is op de motor stappen. Vaak doe je dat met vrienden of vriendinnen die net als jij van een heerlijke rit houden. Door het motorseizoen heen ben je dan ook regelmatig weg met jouw motor. Het is fijn om op dat moment jouw motorpak of motorbroek uit de kast te pakken en op weg te gaan. Wanneer het winter is staat je motor vaak in de berging; dan is het tijd om jouw garderobe voor op de motor bij te werken. Jouw motorpak heeft behoorlijk te lijden onder weer, wind en weg omstandigheden. Daarom is het een goed idee om tijdens de winterstop te kijken of jouw motorkleding nog helemaal up to date is. We keken voor jou naar een paar goede ideeën wanneer jij nieuwe motorkleding wil gaan kopen.

Koop jij je motorspullen ook in de supermarkt?

Het klinkt als een gek plan; je motorspullen kopen in de supermarkt. Hoe gek het ook mag klinken; toch is het wat veel mensen doen. Zo eens in het jaar, aan het begin van het motorseizoen, komen supermarktketens met een aanbieding. Jij kan motorkleding kopen in de supermarkt. Je hebt dan de keuze uit broeken, zomerjassen voor op de motor, rugzakken maar ook uit motorlaarzen. De prijzen zijn enorm aantrekkelijk. De kleuren ogen fris, dus er is niets wat jou tegenhoudt om helemaal los te gaan en een motorgarderobe te kopen samen met je wekelijkse boodschappen. Of is er toch iets wat jou tegenhoudt? Waarschijnlijk is het jouw gezonde verstand wat je vertelt dat dit niet zo’n heel goed idee is. We hebben een aantal zaken voor jou op een rijtje gezet waar je op moet letten wanneer je motorkleding gaat kopen. Het is goed om die kooptips door te lezen voor je naar de supermarkt toe gaat.

Het belang van de juiste maat voor dames motorkleding

Ga jij motorkleding kopen, dan is het heel belangrijk dat de kleding goed aansluit. Een motorpak voor dames luistert wellicht zelfs wat nauwer wat dat betreft dan een motorpak voor mannen. Wanneer je een motorjack aantrekt wil je immers dat het niet te slobberig om je heen valt. Een motorpak functioneert pas goed wanneer het netjes aansluit om jou heen. Alleen dan weet je zeker dat het bij een val- of glijpartij de optimale bescherming biedt. Het is niet voor niets dat motorpakken vaak wat strak zitten; ze moeten als een soort tweede huid om je heen zitten. Bij een pak uit de supermarkt weet je maar nooit wat de maatvoering is. Je zal het dan ook altijd eerst moeten passen voordat je het aanschaft. Vertrouw er nooit blindelings op dat een maat Small van gewone bovenkleding ook een maat Small van motorkleding in de supermarkt is. Qua bovenwijdte is het ook goed om te kijken hoe het motorjack valt. Jouw bustemaat bepaalt nogal welke maat motorjack je nodig zal hebben. De motorbroek dames is eveneens iets wat nauw luistert. Vooral bij je heupen en je middel moet het pak goed aansluiten. Een motorbroek voor dames die op die plekken te strak of te wijd zit zal gaan irriteren onder het rijden. Daarom, vanwege de maatvoering, is het een kwestie van passen. Ook in de supermarkt dus.

Waar moet jouw dames motorpak van gemaakt zijn

Nagenoeg alle dames motorpakken die je in de supermarkt koopt zijn gemaakt van Cordura. Dit is een kunstvezel materiaal. Vaak staat er een draaddikte bij aangegeven in de vorm van een getal. Denk dan aan 700 of 500. Hieraan kan je zien wat de stevigheid is van een motorpak. Een pak wat met een dunne draaddikte is gemaakt zal luchtig zitten en tegelijkertijd weinig bescherming bieden. Vaak is dit het materiaal waar goedkope motorpakken van zijn gemaakt. Het is dan ook zaak dat je goed oplet of er met Kevlar is verstevigd. Dit is een materiaal wat helpt tegen het glijden over het wegdek heen bij een val. Het materiaal klinkt heel goed en degelijk, terwijl het in werkelijkheid een kunststof is die redelijk snel breekt wanneer het kaal in aanraking komt met de weg. Kevlar heeft dan ook pas zin wanneer het met een ander kunstvezel materiaal zoals Cordura verwerkt is. Je kan ook een pak kopen wat uit een combinatie van dynatec met Kevlar gefabriceerd is. Beter is het echter om een motorpak te kopen dat duurder is maar wat gegarandeerd de hoogste bescherming biedt. We hebben het over een dames motorpak van leer.

Waarom leer het ultieme materiaal is voor een motorpak voor dames

Een dames motorpak van leer is de beste aankoop. Leer beschermt jou namelijk het beste wanneer je valt met de motor. Wanneer je valt glijd je een heel stuk over het wegdek heen, en tijdens die schuifpartij schuurt de weg over jouw pak. Het wegdek zal gaan schuren onder jouw lichaam en je motorpak. Zo’n schuur-effect laat absoluut zijn sporen na. Een motorpak van Cordura of Dynatec zal waarschijnlijk klaar zijn voor de vuilnisbak na één of twee van dergelijke valpartijen. Een motorpak van leer is daarentegen bestand tegen behoorlijk wat intensief gebruik. Natuurlijk is het de bedoeling dat je gewoon rechtop op jouw motor blijft zitten, maar als je dan een ongeluk hebt – en in de herfst of winter is dat niet geheel ondenkbaar – is het zaak dat jij beschermd bent. Leer is een materiaal wat je in een exacte maatvoering kan kopen. Let er dan wel op dat de naden van jouw motorbroek voor dames dubbel doorgestikt is. Dit zorgt ervoor dat bij een val niet met één naad ook gelijk je hele pak kapot is. Een dubbel doorgestikt leren pak zorgt er bovendien voor dat het langer mooi blijft. Ook hier geldt; alle waar gaat naar zijn geld. Je kan dus beter eenmalig een goed leren motorpak kopen dan meermalen een goedkoop kunstvezel motorpak.