Een tweedehands Harley zoeken zonder schade!

Harley zonder schade gezocht

De kogel is door de kerk. Je hebt besloten dat je een Harley aan wilt schaffen. Een fantastisch idee natuurlijk. Je hebt al wat rondgekeken en vervolgens de afweging gemaakt tussen een nieuwe en een tweedehands motor. Uit kostenoverwegingen is je keuze gevallen op laatstgenoemde optie.

Voor- en nadelen occasions

Wanneer je een nieuwe Harley koopt ben je de eerste eigenaar. De motor is nog niet gebruikt en de kans op mankementen is daardoor kleiner als bij een tweedehands model. Verder kun je een beroep op de garantie doen, mocht er toch iets aan de hand zijn. De prijs voor de aanschaf van een nieuwe Harley ligt wel hoger. Kies je voor een occasion dan valt de prijs lager uit. Vaak heb je echter geen garantie. Bovendien weet je niet hoe de vorige eigenaar de motor onderhouden heeft en wat er verder precies mee is gebeurd. Het risico op mankementen of onzichtbare schade is daardoor een stuk groter. Hoe voorkom je dat je teleurgesteld wordt?

Historie van de motor opvragenMeer weten klik dan op de link van kentekencheck.com

Dealer of particulier?

Een tweedehands motor kun je bij een dealer, of rechtstreeks bij een particuliere eigenaar kopen. Wanneer je hem via een dealer aanschaft, geeft dit een bepaalde vorm van zekerheid en betrouwbaarheid. De dealer kun je makkelijker controleren als een particuliere eigenaar. Met een beetje geluk kom je ook nog in aanmerking voor garantie. Het nadeel is dat de aankoopkosten wel wat hoger zullen liggen. De dealer brengt onder andere een bedrag in rekening voor het rijklaar maken van de motor.

Aandachtspunten

Bij de aanschaf van een tweedehands Harley is het belangrijk om naar de algemene staat van het onderhoud te kijken. Ziet hij er netjes uit? Zijn de banden en de remmen nog in goede staat? Start de motor goed? Verder kun je natuurlijk een proefrit maken om te kijken hoe hij rijdt en of er zaken opvallen. Je kunt de eigenaar of dealer natuurlijk om meer informatie vragen. Bijvoorbeeld of er ooit schade met de motor is gereden en hoeveel eigenaren de motor heeft gehad. De vraag is alleen of je altijd een eerlijk antwoord krijgt. Een motor beschadigt snel bij een val. Dit kan lichte schade zijn, zoals krassen in de lak, of een deuk. Het kan ook schade zijn die niet meteen opvalt, maar wel van invloed is op de rijeigenschappen van de motor. Denk hierbij aan een krom frame, of een vervormde voorvork.

Lees ook waarom motorhandschoenen onmisbaar zijn?

Schadeverleden

Officiële dealers bieden vaak als extra service een check op het schadeverleden van de motor. Je ontvangt dan een overzicht met de gemelde schades. Je kunt dit ook zelf online controleren. Er zijn diverse websites waar je door het kenteken van de motor in te vullen het schadeverleden kunt checken. Dit kan bijvoorbeeld via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Je ontvangt een overzicht met de schades die de Harley ooit heeft gehad, de plek waarop de schade zich bevond en hoe ernstig deze was. Op basis van deze informatie kun je een weloverwogen afweging maken of je de motor ook daadwerkelijk wilt kopen. Voorkom dus problemen achteraf en doe de schadecheck, kijk ook eens op: kentekencheck.com.