Waarom motorrijles in Amsterdam zo speciaal is!

Inhoudsopgave

Een onmogelijke stad met een ander vervoersmiddel

Ga je naar Amsterdam, dan kom je al snel tot de ontdekking dat het een lastige stad is om met een vervoersmiddel doorheen te rijden. De auto klinkt leuk, maar door de vele wegwerkzaamheden onderweg en de smalle straatjes kom je al snel in de problemen. De motor is dan ook het beste vervoersmiddel om je mee door de straten van Amsterdam te begeven. Wil je goed kunnen rijden in een stad als Amsterdam, dan doe je er goed aan om je motorrijles in Amsterdam te nemen. We keken voor jou naar zaken die motorrijles in Amsterdam zo aantrekkelijk maken.

Je komt nooit meer in de file te staan

Woon jij in Amsterdam en heb je een auto, dan weet je zeker dat je regelmatig een probleem in het verkeer hebt. De ringweg A10, de A1 en de A9 staan regelmatig dicht waardoor je in de file zal belanden en onderweg naar bijvoorbeeld je werk flink vertraging zal oplopen. Ga je met de motor rijden vanuit Amsterdam, dan kan jij tussen de auto’s door toeren in een file, en bovendien ben je een stuk wendbaarder. Filerijden behoort in dat geval voor jou tot het verleden. Met de motor rijden scheelt een hoop energie, tijd, en – belangrijk – je hebt veel minder frustratie door al dat verkeersoponthoud.

Jij rijdt een stuk goedkoper

De auto is een vervoersmiddel in Amsterdam wat jou voor een flinke kostenpost stelt. Niet alleen kost het je veel moeite om een vergunning te regelen om jouw auto te mogen parkeren; de kans dat je schade oploopt in het verkeer is ook veel groter aanwezig. Rijden in Amsterdam is een activiteit waar je doorgaans niet zonder kleerscheuren vanaf komt. Daarbij komt het feit dat een auto veel meer brandstof verbruikt dan een motor. Optrekken op een klein stukje en dan alweer moeten remmen vreet brandstof wanneer je het met de auto moet doen. Met de motor gaat het een stuk gemakkelijker en zuiniger. Dan hadden we het nog niet over het feit dat een verzekering van een auto in Amsterdam een stuk duurder is dan die van een motor. Je ziet het; niet alleen de rijlessen zijn goedkoper wanneer je in motorrijlessen in Amsterdam wil gaan nemen; de kosten naderhand blijven ook binnen de perken.

Jij hebt nooit meer een parkeerprobleem

Ga je weg met de auto binnen Amsterdam, dan is het een enorm probleem om een parkeerplek te kunnen vinden. Ga je naar het uitgaansgebied van Amsterdam, dan ben je vaak al halverwege de avond voordat jij een parkeerplek voor je auto hebt gevonden. Ga je met de motor, dan kan je die veel gemakkelijker ergens stallen om vervolgens te voet je weg in Amsterdam te vervolgen. Je bespaart jezelf dus ook op het gebied van parkeren een hoop frustratie, tijd en geld.

Heerlijk toeren in je vrije tijd

Na een drukke werkweek heb je alle tijd om een stuk te gaan toeren. Met je vrienden spreek je af om te gaan rijden naar een prachtige plek in de nabijheid van Amsterdam. Wat dacht je van het Amsterdamse bos, of één van de randsteden die zo mooi in het groen verscholen liggen. Samen op pad met je vrienden en een lang stuk toeren. Genieten van de natuur terwijl je met anderen wat leuks onderneemt. Kom daar maar eens om met een auto. Met een motor daarentegen is het allemaal mogelijk.

Motor rijden in Amsterdam is een vak apart

Voordat je kan motorrijden in een stad als Amsterdam is het wel zaak dat je goed bent voorbereid. Motorrijlessen in Amsterdam richten zich namelijk op een aantal heel specifieke vaardigheden. Zo zal je erop moeten letten dat je geen heel lange stukken praktijkexamen hoeft af te leggen. Rijden op de snelweg of randweg is wel een verplicht onderdeel, maar de nadruk van het examen op de motor ligt in dit geval op zaken die je in de binnenstad van Amsterdam tegen zal komen. De zo gevreesde bijzondere verrichtingen bij de motor zijn verplichte kost, en de kans is groot dat jij ze allemaal zal moeten uitvoeren tijdens je examen. Je instructeur, en later ook je examinator, zal je het centrum van Amsterdam in sturen alwaar je door de smalle straatjes heen moet rijden terwijl je rekening houdt met de hectische verkeerssituatie ter plaatse en je mede weggebruikers. Stalen zenuwen zijn een vereiste, maar het resultaat – jouw motorrijbewijs – maakt het allemaal de moeite waard.